راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

هشدار پلیس فتا در خصوص افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی در آستانه عید نوروز ۱۴۰۴ | چگونه خرید امن داشته باشیم؟

  • کد خبر: ۳۱۸۷۲۷
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۲
هشدار پلیس فتا در خصوص افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی در آستانه عید نوروز ۱۴۰۴ | چگونه خرید امن داشته باشیم؟
معاون اجتماعی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات(فتا) فراجا با اشاره به افزایش تقاضا برای خریدهای اینترنتی در آستانه نوروز، گفت: کلاهبرداری‌های اینترنتی در شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام، به‌ شکل قابل‌توجهی افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، سرهنگ مختار رضایی افزود: بسیاری از افراد برای تهیه پوشاک، لوازم آرایشی، وسایل تزئینی و دیگر مایحتاج موردنیاز خود برای تعطیلات نوروز به صفحات فروشگاهی شبکه اینستاگرام مراجعه می‌کنند، اما گزارش‌های مردمی و بررسی پرونده‌های قضایی نشان می‌دهد که بسیاری از این صفحات برای کلاهبرداری طراحی شده است به نحوی که هموطنان را در دام سودجویان گرفتار می‌کند.

 

چرا اینستاگرام بستری برای سوءاستفاده شده است؟

سرهنگ رضایی با اشاره به عدم نظارت کافی بر فعالیت شبکه اینستاگرام و نبود الزام برای احراز هویت فروشندگان، گفت: این پلتفرم به دلیل فضای باز و آزادی که به فروشندگان می‌دهد، محل مناسبی برای فعالیت کلاهبرداران اینترنتی شده است.

به گفته معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا، بسیاری از این صفحات، با ظاهری حرفه‌ای و تبلیغات گسترده، اعتماد خریداران را جلب کرده و سپس با سوءاستفاده از این اعتماد، یا کالایی ارسال نمی‌کنند و یا اجناس تقلبی و بی‌کیفیت را تحویل خریدار می‌دهند.

 

روش‌های متداول کلاهبرداری در اینستاگرام

معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا به برخی از روش‌های متداول کلاهبرداری در اینستاگرام اشاره کرد و گفت: تبلیغات دروغین کالا و خدمات، عدم ارسال کالا پس از پرداخت، فروش اجناس تقلبی یا بی‌کیفیت و هدایت به درگاه‌های جعلی بانکی از جمله ترفند‌های کلاهبرداری اینترنتی است که فروشگاه‌های جعلی با انتشار تصاویر جذاب و حرفه‌ای، خریداران را به خرید ترغیب کرده و پس از دریافت وجه، از ارسال کالا خودداری می‌کنند.

وی اظهار کرد: برخی صفحات نیز پس از دریافت وجه دیگر پاسخگوی خریدار نیستند و بهانه‌تراشی می‌کنند تا زمان بیشتری بخرند.

به گفته سرهنگ مختاری، برخی از کلاهبرداران اینترنتی نیز محصولات تقلبی را با عنوان «اورجینال» تبلیغ کرده و پس از خرید، کالایی کاملاً متفاوت و بی‌کیفیت را برای مشتری ارسال می‌کنند و یا با هدایت خریداران به صفحات پرداخت تقلبی، اطلاعات بانکی آنها را سرقت کرده و حسابشان را خالی می‌کنند.

 

ترفند‌های خاص کلاهبرداران در آستانه نوروز

سرهنگ رضایی با اشاره به افزایش تقاضا برای خرید‌های نوروزی و برخی ترفند‌های خاص کلاهبرداران در این ایام، گفت: کلاهبرداران برای جلب اعتماد کاربران، روش‌هایی مانند ایجاد صفحات جعلی با فالوور (اعضا) و نظرات ساختگی، ارائه تخفیف‌های غیرواقعی و قیمت‌های پایین‌تر از بازار و ایجاد حس فوریت برای واریز وجه به کار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: بسیاری از صفحات کلاهبرداری با خرید عضو فیک و نظرات جعلی، خود را به‌عنوان یک فروشگاه معتبر نشان می‌دهند، همچنین این صفحات معمولاً کالا‌هایی را با قیمت‌هایی بسیار ارزان‌تر از نرخ واقعی بازار عرضه می‌کنند تا کاربر به خرید ترغیب شود.

معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا در خصوص راهکار‌های جلوگیری از کلاهبرداری اینترنتی نیز گفت: حتماً از سایت‌های دارای نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) خرید کنید و به صفحات فروشگاهی نامعتبر در اینستاگرام اعتماد نکنید.

به گفته وی، قبل از خرید، نام فروشگاه را در اینترنت جست‌و‌جو کرده و نظرات سایر خریداران را مطالعه کنید، همچنین از پرداخت مستقیم به حساب‌های شخصی خودداری و تنها از درگاه‌های بانکی معتبر استفاده کنید.

سرهنگ مختاری افزود: در صورت امکان، پرداخت را هنگام تحویل کالا انجام دهید تا از دریافت کالای موردنظر مطمئن شوید و به قیمت‌های بیش از حد ارزان نیز شک کنید، زیرا این پیشنهاد‌ها اغلب برای فریب مشتریان طراحی شده‌اند.

 

چه باید کرد اگر با صفحات مشکوک مواجه شدیم؟

معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا از شهروندان خواست در صورت مواجهه با صفحات مشکوک، آنها را در اینستاگرام گزارش (Report) کنند تا از فعالیت‌شان جلوگیری شود.

وی تأکید کرد: اگر قربانی کلاهبرداری شدید، حتماً موضوع را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی پیگیری کرده و شکایت خود را ثبت کنید.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->